Materialen

Katoenen boxershorts

Katoen groeit uit zaden van de katoenplant. De korte katoenvezels worden gescheiden van de lange en van de lange vezels wordt textiel gemaakt, zo ook jouw boxershort! 

Voordeel: katoenen boxershorts voelen zacht en stevig aan. Verder zijn de boxershorts luchtdoorlatend en warmteregulerend. 

Nadeel: katoen kan krimpen dus was volgens de aangegeven temperatuur op het waslabel.

Microfiber boxershorts

Microfiber is een duurzame mix van polyester, polyamide of nylon met elastaan. Deze boxershorts zijn geprint op een witte achtergrond waardoor de binnenkant vaak wit is. Sporters zijn groot fan van deze boxers omdat de boxershorts als een tweede huid aanvoelen. 

Voordeel: de boxershorts knellen niet, wegen bijna niks en zijn daarnaast ook vochtdoorlatend. Waardoor je minder last hebt van transpiratie.

Nadeel: de microfiber boxershorts kan warmer aanvoelen, waardoor mensen met een gevoelige huid hierop kunnen reageren.

Kies voor Unico

Waarom is de Unico boxershort zo uniek?

De Unico boxershort is er in verschillende soorten maten en materialen. Normale boxershorts gaan vaak kapot op het zitvlak, Unico heeft een naadloos zadelkruis. Daarnaast zijn de boxershorts gemaakt van duurzame en slijtvaste stoffen. Hierdoor gaat Unico 3x zo lang mee dan de gewone boxer!

Verder heeft de boxershort een cup die zorgt voor een zogenaamde lift, deze houdt de mannelijke genitaliën compact en garandeert de juiste temperatuur voor de edele delen. Dit bevordert de zaadproductie en is nodig voor de gezondheid en welzijn van de man. De kans op ziektes zoals Varicocele, Hydrocele en Hematocele wordt hiermee verkleind.